5/6/12

Els parlaments de l'Altraveu


Els audios dels parlaments de l'Altraveu al ple municipal:

Xavier Bella (mp3 15 Mb)
Elisenda Alamany (MP3 8Mb)


Xavier Bella i Elisenda Alamany, regidors de l'Altraveu per Castellar
Al passat ple de maig es va aprovar una moció per l’adhesió pel compromís local envers Rio +20, una proposta per potenciar les polítiques de sostenibilitat. Entre d'altres coses Xavier Bella va dir:

"Trobo molt bé que pensem globalment, però hem d’actuar localment, i actuar amb convenciment. A la moció que ha llegit el regidor es parla de “politiques i actuacions de sostenibilitat, totes les quals redunden en una disminució de la petjada ecològica, en l’eficiència en l’ús de recursos i, en assentar les bases per a una gestió ambiental municipal més eficient.”
I l’acord que se’ns proposa és “potenciar les polítiques de sostenibilitat municipal des del convenciment de la seva idoneïtat com a eix vertebrador del bon govern ambiental local”.
Nosaltres estem convençuts d’aquestes necessitats, però i vostès? Què ha fet aquest govern en els darrers cinc anys en matèria de bon govern ambiental i sostenibilitat? Suposo que el regidor s’afanyarà recordar-me que han portat l’energia solar als sostres municipals, proposta molt treballada per L’Altraveu; però li recordaré algunes altres fites del seu bon govern ambiental."

Una altra moció era sobre el finançament de les escoles bressol municipals, Elisenda va acabar el discurs amb aquestes paraules:

"Volem recordar a l'equip de govern que ara que se senten còmodes a les manifestacions i en les mobilitzacions els aconsellem també que prediquin amb l'exemple allà on si que tenen responsabilitats, que és Castellar. Dins del món de l'escola el manteniment tot i que pugui semblar poca cosa és una part important que garanteix també la confortabilitat i la garantia d'un ensenyament de qualitat. Recollim doncs algunes queixes que alerten que l'ajuntament actua amb retard a les escoles on té competències, a l'espera que la ciutadania organitzada a les comunitats educatives ho solucioni, ho diem per que sortir en contra de les retallades per que la ciutadania ens vegi, està molt bé, però hem de tenir la certesa que a casa també fem els deures, en aquest cas nosaltres hem pogut recollir almenys 30 incidències, allà on l'ajuntament té competències que han estat notificades a aquesta regidoria i que no han estat resoltes. Per sostenir la pancarta també cal coherència."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada