24/10/16

Marca un gol

Nota de l'Assemblea Llibertària de Castellar del Vallès


El passat dijous 13 d'octubre Castellar i els seus habitants van patir un nou atac contra l'ús dels espais públics. El PSC va negar i esborrar la veu dels infants. Aquests volien una porteria, però l'ajuntament no. I novament, l'ajuntament es va tornar a imposar davant del poble. Sense tenir en compte, però, que el poble ha tingut, té i tindrà molta més força que qualsevol institució.

Bé, us posem al dia… El Consell d'Infants està format per representants de nens i nenes de totes les escoles del poble. Un molt bon dia els estimats senyors del PSC van decidir escoltar les veus d'aquests infants. La demanda va ser clara, VOLEM UNA PORTERIA A LA PLAÇA DEL MIRADOR! L'Assemblea Llibertària de Castellar porta un parell de setmanes buscant una porteria entre la fauna i flora del Mirador, però no l'hem trobat. Segons sembla, el 12 d'octubre es va deixar veure per la plaça, però l'ajuntament la va tapar, silenciar i matar. I amb ella, totes les veus dels infants que la sol·licitaven. Van dedicar esforç i temps per tapar una demanda dels infants, però pel contrari, moltes parets del nostre poble segueixen pintades amb simbologia de caire feixista i amb pingüins roses.

Casos com aquest no són furït de la casualitat. Quan parlem dels atacs als espais públics també parlem del carrer engalanat i d'una biblioteca comunitària. L'ajuntament no vol que el poble utilitzi els espais públics. No vol que el poble s'autogestioni. No vol un poble al carrer. No vol, en definitiva, que els carrers siguin nostres, del poble.
Si no tot el contrari, volen uns carrers que generin diners amb la zona blava. Volen uns carrers peatonals però sense massa peatons. Volen unes places desèrtiques i encimentades. Volen, un poble adormit i a casa seva.

En definitiva, estem aquí per reivindicar que la democràcia serà directa o no serà. Tot allò que el poble decideixi passarà a formar del mateix poble. Sent aquest, qui executi les seves pròpies decisions. Perquè el poble ho som cadascuna de nosaltres, però mai ho seran ells.


Nosaltres no optem per fer política de façana, però omplim les façanes de política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada