8/6/12

El PSC enllaçava des de l'espai de contacte amb l'alcalde a un bloc de publicitat del seu partit

El govern de Castellar decideix retirar un enllaç propagandístic

Després que L'Altraveu ho comuniqués el mes de març, demanant que no s'aprofités l'espai de contacte amb l'alcalde de Castellar per fer publicitat del seu partit, l'equip de govern ha cedit a les reivindicacions adreçades al Síndic de Greuges per aquesta qüestió i ha retirat l'enllaç propagandístic de www.castellarvalles.cat.

Des de L'Altraveu s'argumentava que l’espai de comunicació amb l’alcalde havia de quedar al marge de partidismes, ja que qualsevol mitjà de comunicació té un cost per qui es vulgui anunciar i no és ètic fer-ho a través d'un portal municipal que és de referència per a tota la ciutadania.


 Els contiguts del bloc consistien en un vídeo que promocionava Ignasi Giménez a l'alcaldia, la llista electoral del PSC, el programa electoral del PSC, imatges d'actes institucionals i electorals,etc.

El govern local havia declarat a  través de l'Actual que “es tractava d’un enllaç extern a la pàgina de l’alcalde, i que per tant no es tractava de contingut propi de www.castellarvalles.cat” i que al portal municipal també s'hi poden trobar enllaços externs als webs de les diferents formacions polítiques, incloent L’Altraveu, sense que això es consideri propaganda política”.

És cert que en el web de l’ajuntament de Castellar hi ha la relació dels partits del municipi  i el corresponent enllaç al web principal de cada un d’ells, així com d'altres enllaços d'entitats, Generalitat o Diputació però en el cas que assenyalàvem dèiem que "l’alcalde no ha d'aprofitar l’espai per comunicar-se des de l’Ajuntament amb la ciutadania per fer publicitat del seu partit."

L'Altraveu va demanar al Síndic de Greuges que es pronunciés, perquè definís quines havien de ser les funcions dels portals municipals. En rebre aquesta petició l'Ajuntament va decidir retirar l'enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada