10/7/12

Neix a Castellar del Vallès una iniciativa de vaixella reutilitzable


 Aquesta iniciativa, promoguda per cinc joves de la vila vinculats al centre de dinamització social Cal Gorina, vol minimitzar els residus plàstics que s’originen a les celebracions tant populars com familiars, o d’altres tipus. Revaixella vol reduir el consum de vaixelles de plàstic d’un sol ús, i per a fer-ho ofereix lloguer de plats, gots, coberts, i demés estris de vidre i ceràmica a un preu similar al dels estris de plàstic d’un sol ús. 

El funcionament de la Revaixella és molt simple. Un cop contractada, s’ofereix la opció de portar la vaixella fins a l’interessat, o bé que el propi client la passi a recollir per la seu de Revaixella a Cal Gorina. Un cop es té la vaixella, s’utilitza, s’eliminen les restes de menjar i beguda que hi puguin quedar i es torna a desar a les seves respectives capses. Llavors l’usuari pot tornar ell mateix la vaixella, o també s’ofereix l’opció d’anar-la a recollir. Un cop ho reben tot els membres de Revaixella renten els estris i els deixen llestos per a la pròxima comanda. 

La iniciativa, sense afany de lucre, intenta conscienciar a la gent d'alternatives que contribueixen a un bé comú, en aquest cas el de no generar residus que malmetin el medi ambient. 

Podeu trobar més informació a la web de Revaixella o a la seu de Revaixella a Cal Gorina (c/ Centre 8, 08211 Castellar del Vallès).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada